Izmjene pravilnika o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom (NN 145/20)

 In KVOTE

Na snagu su stupile izmjene Pravilnika o zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 145/20). Između ostalog propisana je dužnost obveznicima kvotnog zapošljavanja korištenje aplikacije Nera za praćenje svoje obveze te dostavu dokumentacije – izjava, zamjenske kvote, povrata i drugo.

Upute za registraciju, korištenje i e-adresa za prijavu eventualnih teškoća pri registraciji nalazi se na mrežnim stranicama Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom https://www.zosi.hr/zavod/kvota/

Za registraciju i korištenje potrebno je:

  • Posjedovanje čip kartice (Smart Card) ili drugog certifikata

(USB tokena i sl) FINA-e, AKD-a, poslovnih banaka ako sadrže digitalne certifikate izdane od ovlaštenih izdavatelja FINA ili AKD

  • ili punomoć u slučaju da se registracija obavlja pomoću pristupnog lista
  • instalirati Jana potpisni modul
  • ukoliko se ne možete registrirati putem Chroma, koristiti Internet Explorer

Kod dostave dokumentacije potrebno ga je potpisati da bi bio dostavljen. Zahtjev je dostavljen ukoliko je status zahtjeva “Poslano”, zahtjev je vidljiv Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom 24 sata nakon poslanog zahtjeva.

Kod dostave izvješća potrebno je najprije ispuniti izvješće, pa specifikaciju, priložiti dokumente i sve zajedno potpisati.

Pridostavi izvješća obavezno se mora unijeti Klasa koju ste dobili dostavom najave zamjenske kvote. S obzirom da se zahtjevi dostavljaju kroz aplikaciju, nije potrebno dostavljati izvornike Ugovora, obrazaca najave i izvješća.

Od 1. veljače 2021. godine Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom više ne prima predmete dostavljene poštanskim putem.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

POŠALJITE NAM PORUKU

Pomozite nam da budemo još bolji.

Not readable? Change text. captcha txt